1.6.4. Βήμα 4: Μεταγλώττιση του Πηγαίου Κώδικα

Βήμα 4: Μεταγλώττιση του Πηγαίου Κώδικα

 

Διαφήμιση

 

Το επόμενο βήμα είναι η μεταγλώττιση του πηγαίου κώδικα. Κατ’ αρχήν, ας δούμε, γενικά, τι εννοούμε με τον όρο μεταγλώττιση.

Ο μεταγλωττιστής είναι ένα πρόγραμμα, που μετατρέπει τον πηγαίο κώδικα σε εκτελέσιμο κώδικα. Ο εκτελέσιμος κώδικας είναι κώδικας σε γλώσσα μηχανής του Η/Υ, που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση του προγράμματος. Διαφορετικοί Η/Υ έχουν διαφορετικές γλώσσες μηχανής, και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας μεταγλωττιστής της C μετατρέπει κάποιο πηγαίο κώδικα σε C σε κάποια, συγκεκριμένη γλώσσα μηχανής.

Οι μεταγλωττιστές της C συνεργάζονται επίσης με τις διάφορες βιβλιοθήκες της C για τη δημιουργία του τελικού προγράμματος. Σ’ αυτές τις βιβλιοθήκες περιέχονται κάποιες πολύ χρήσιμες ρουτίνες. (Στην πραγματικότητα, ένα πρόγραμμα, που καλείται πρόγραμμα σύνδεσης (linker), αναλαμβάνει την επικοινωνία και τη σύνδεση με τις βιβλιοθήκες, αλλά στα περισσότερα συστήματα ο μεταγλωττιστής ελέγχει, αντί για σας, και το πρόγραμμα σύνδεσης). Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο, που περιέχει κώδικα, που μπορεί να γίνει κατανοητός από τον Η/Υ.

 

Διαφήμιση
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X