1.6.6. Βήμα 6: Έλεγχος και επιδιόρθωση του προγράμματος

Βήμα 6: Έλεγχος και επιδιόρθωση του προγράμματος

 

Διαφήμιση

 

Είναι δυνατό το πρόγραμμά μας να εκτελείτε χωρίς πρόβλημα, αλλά να μην κάνει αυτό που θέλουμε εν τέλει να κάνει.

Μερικά από τα προγράμματά μας θα περιέχουν κάποια λάθη, πράγμα πολύ πιθανό και πολύ ανθρώπινο. Η ανίχνευση λαθών (debugging) είναι η διαδικασία εύρεσης και αποκατάστασης προγραμματιστικών λαθών (errors). Ποτέ λοιπόν, να μην ξεχνάμε ότι μπορεί να κάνουμε και εμείς κάποια λάθη όταν προγραμματίζουμε. Επίσης, να έχουμε υπόψη ότι όσο πιο έμπειρος προγραμματιστής και να είναι κάποιο, τόσο τα λάθη σας θα είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθούν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνουμε κάποιο λάθος ενώ προγραμματίζουμε. Μπορούμε, απλά, να κάνουμε κάποιο λάθος στο σχεδιασμό του προγράμματος, ή, απλά, να προσπαθήσουμε να εφαρμόσετε κάποιες καλές ιδέες όχι με το σωστό τρόπο. Μπορεί να παραβλέψουμε κάποια δεδομένα απαραίτητα για το πρόγραμμά μας, ή μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τη C με λανθασμένο τρόπο.

Ευτυχώς, η κατάσταση δεν είναι τόσο απελπιστική, αν και μπορεί να υπάρξουν στιγμές, που θα νιώσουμε με αυτό τον τρόπο. Ο μεταγλωττιστής ανακαλύπτει πολλά είδη λαθών και, ακόμη, υπάρχουν τρόποι να ανακαλύπτουμε εμείς τα λάθη μας, τα οποία δεν μπορεί να ανακαλύψει ο μεταγλωττιστής.

 

Διαφήμιση
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X