Εισαγωγή

 

Διαφήμιση

 

Πριν ξεκινήσουμε αυτό το κεφάλαιο, θα ήταν μια καλή ιδέα να διευκρινίσουμε το τι είναι το WAMP και πώς λειτουργεί. Το WAMP είναι ένα αρκτικόλεξο των αρχικών των λέξεων Windows, Apache, MySQL, PHP. Η λέξη των Windows αναφέρεται στο Windows.Apache, που είναι μια εφαρμογή web server, την οποία θα τη βρούμε να τρέχει σε ένα μεγάλο μέρος των web servers σε όλο τον κόσμο. To MySQL είναι ένα σύστημα διαχείρισης βάσης δεδομένων που χρησιμοποιείται από το WordPress και η PHP είναι η γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται από WordPress.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι με την εγκατάσταση WAMP, έχουμε εγκαταστήσει τα απαραίτητα εργαλεία και τις εφαρμογές προγραμματισμού για να τρέξει το WordPress τοπικά στον υπολογιστή μας με λειτουργικό Windows. Μόλις εγκατασταθεί το WAMP, στην πραγματικότητα έχουμε μετατρέψει τον υπολογιστή μας σε έναν διακομιστή διαδικτυακού περιεχομένου (web server) σαν αυτούς που θα φιλοξενούν το WordPress στο διαδίκτυο. Η λειτουργία του WordPress σε έναν διακομιστή στο διαδίκτυο και η λειτουργίας του WordPress με WAMP τοπικά στον υπολογιστή μας διαθέτουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

 

Το διακριτικό λογότυπο του WAMP.
Εικόνα 2. Το διακριτικό λογότυπο του WAMP.

 

Το πλεονέκτημα είναι ότι επειδή το WAMP είναι εγκατεστημένο τοπικά στον υπολογιστή μας, δεν χρειαζόμαστε πρόσβαση στο διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσουμε την ιστοσελίδα μας. Ένα μειονέκτημα είναι ότι στην ιστοσελίδα έχουμε πρόσβαση μόνον από τον τοπικό μας υπολογιστή. Το πραγματικό όφελος του να τρέχουμε τοπικά το WordPress με την χρήση του WAMP είναι ότι μπορούμε να εργαζόμαστε με τα αρχεία της ιστοσελίδας άμεσα, και δεν χρειάζεται να γίνεται συνέχεια η μεταφόρτωση και λήψη τους από και προς τον διακομιστή.

 

 

Διαφήμιση

Συνημμένα1

  • Το διακριτικό λογότυπο του WAMP.
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X