2.2. Λήψη του WAMP

Λήψη του WAMP

Το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση του WordPress με την βοήθεια του WAMP στον υπολογιστή μας είναι να κάνουμε λήψη το ίδιο το WAMP. Το WAMP είναι ελεύθερο λογισμικό που μπορούμε να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας και να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν, διότι όλα τα συστατικά του WAMP είναι και αυτά ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, όπως ακριβώς είναι και το WordPress. Για να κατεβάσουμε το WAMP, πρέπει να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα wampserver.com/en (Εικόνα 1) και να κάνουμε κλικ στο κουμπί Download. Αυτό μας πάει σε δύο επιλογές: Λήψη εξυπηρετητή (Server) WAMP για υπολογιστές με λειτουργικό των 64-bit WampServer (64 bits και PHP 5.5) ή με λειτουργικό των 32-bit WampServer (32 bits και PHP 5.5) (Εικόνα 3).

 

Ιστοσελίδα του WAMP.
Εικόνα 3. Ιστοσελίδα του WAMP.

 

Εδώ παρατηρούμε ότι μας δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσουμε δυο διαφορετικές εκδόσεις του WAMP. Η μια είναι για 64-bit λειτουργικό σύστημα και η άλλη για 32-bit λειτουργικό σύστημα. Για να δούμε ποια έκδοση είναι συμβατή για το δικό μας σύστημα πάμε στο κουμπί έναρξη, κάνουμε δεξί κλικ, επιλέγουμε “Σύστημα” (Εικόνα 4) και εμφανίζεται η οθόνη με την πληροφορία που μας ενδιαφέρει (Εικόνα 5 -6).

 

Διαφήμιση

 

 

Επιλογές εκδόσεων WAMP.
Εικόνα 4. Επιλογές εκδόσεων WAMP.

 

Χαρακτηριστικά συστήματος.
Εικόνα 5. Χαρακτηριστικά συστήματος.

 

Παράθυρο συστήματος 64-bit λειτουργικό σύστημα.
Εικόνα 6. Παράθυρο συστήματος 64-bit λειτουργικό σύστημα.

 

Το επόμενο βήμα είναι να κατεβάσουμε το ίδιο το WampServer. Έτσι, θα κάνουμε κλικ στην έκδοση του WAMP που είναι συμβατή με το σύστημά μας και στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε το download directly (Εικόνα 7), και μεταφερόμαστε αυτόματα στην σελίδα sourceforge, όπου θα πρέπει να περιμένουμε για την αντίστροφη μέτρηση, όπου μόλις ολοκληρωθεί ξεκινά αυτόματα η λήψη του WampServer στον υπολογιστή μας.

 

Διαφήμιση

 

Σύνδεσμος για λήψη του WAMP.
Εικόνα 7. Σύνδεσμος για λήψη του WAMP.

 

Μια συμβουλή είναι να μην κάνουμε κλικ πουθενά στην ιστοσελίδα μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη (Εικόνα 5) και μετά να κλείσουμε το πρόγραμμα περιήγησής μας. Τώρα που έχουμε κατεβάσει το WAMP, θα πρέπει επίσης να κάνουμε λήψη και του WordPress στον υπολογιστή μας.

 

Ιστοσελίδα Source Forge και ολοκλήρωση λήψης του WAMP.
Εικόνα 8. Ιστοσελίδα Source Forge και ολοκλήρωση λήψης του WAMP.

 

 

Διαφήμιση

Συνημμένα6

  • Επιλογές εκδόσεων WAMP.
  • Χαρακτηριστικά συστήματος.
  • Παράθυρο συστήματος 64-bit λειτουργικό σύστημα.
  • Ιστοσελίδα του WAMP.
  • Σύνδεσμος για λήψη του WAMP.
  • Ιστοσελίδα Source Forge και ολοκλήρωση λήψης του WAMP.
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X