2.3. Λήψη του WordPress

Λήψη του WordPress

Το WordPress είναι μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που αναβαθμίζεται διαρκώς σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μια καλή πρακτική είναι, κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε μια νέα εγκατάσταση του WordPress είτε τοπικά με WAMP είτε σε έναν web server κάπου στο Διαδίκτυο, να επισκεπτόμαστε την επίσημη ιστοσελίδα wordpress.org και να κατεβάζουμε ένα νέο αντίγραφο του WordPress. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι λειτουργεί η ιστοσελίδα μας με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής και ότι το αντίγραφο μας είναι καθαρό από ιούς και χωρίς κάποια τροποποίηση. Μπορούμε να κατεβάσουμε το WordPress από την επίσημη ιστοσελίδα του WordPress που ονομάζεται el.wordpress.org (Εικόνα 9).

Στην ιστοσελίδα el.wordpress.org, μπορούμε να βρούμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για το WordPress. Στην ιστοσελίδα διατίθενται θέματα, plug-ins, υποστήριξη, τεκμηρίωση και, το πιο σημαντικό, το ίδιο το WordPress. Για να κατεβάσουμε το WordPress, κάνουμε κλικ στο μπλε κουμπί (Εικόνα 10) όπου αναγράφεται η έκδοση, που επί του παρόντος είναι η έκδοση 4.3.1 και θα ξεκινήσει η λήψη. Σε αυτή τη σελίδα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να ανατρέξουμε σε κάποια παλαιότερη έκδοση του WordPress.

 

Η επίσημη ιστοσελίδα του WordPress στα ελληνικά.
Εικόνα 9. Η επίσημη ιστοσελίδα του WordPress στα ελληνικά.

 

Διαφήμιση

 

Τώρα που έχουμε κατεβάσει το WAMP και το WordPress στον υπολογιστή μας, μπορούμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα τοπικά στον υπολογιστή μας. Όταν ξεκινάμε μια νέα ιστοσελίδα με WordPress, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα θα πρέπει να κατεβάζουμε πάντα μια νέα του έκδοση του WordPress το οποίο αποτελεί μια βέλτιστη πρακτική.

Κουπί λήψης του WordPress.
Εικόνα 10. Κουπί λήψης του WordPress.

 

 

Διαφήμιση

Συνημμένα2

  • Η επίσημη ιστοσελίδα του WordPress στα ελληνικά.
  • Κουπί λήψης του WordPress.
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X