2.5. Εγκατάσταση του WordPress

Εγκατάσταση του WordPress

Τώρα που το WAMP έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί τοπικά στον υπολογιστή μας, θα πρέπει να εγκαταστήσουμε το WordPress σε έναν εσωτερικό φάκελο μέσα στο WAMP, έτσι ώστε ο εικονικός διακομιστής (Server) μπορεί να το δει, και να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο WordPress μέσω του φυλλομετρητή (Browser) μας. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει πρώτα να αποσυμπιέσουμε τα περιεχόμενα του αρχείου του WordPress που κατεβάσαμε από την ιστοσελίδα του στον φάκελο με διαδρομή C:\Users\User\Documents\wamp\www όπου “User” είναι ο λογαριασμός του χρήστη του συστήματος (Εικόνα 17).

 

Φάκελος του WordPress μέσα στο WAMP.
Εικόνα 17. Φάκελος του WordPress μέσα στο WAMP.

 

 

Για να βεβαιωθούμε ότι όλα έχουν γίνει σωστά και λειτουργούν και ότι έχουμε πρόσβαση στο WordPress μέσω του WAMP, θα πρέπει να εισάγουμε στον φυλλομετρητή μας τη διεύθυνση http://localhost/wordpress και να δούμε τη σελίδα της Εικόνας 18. Αυτό που πρέπει να δούμε τώρα είναι ένα μήνυμα λάθους. Φαίνεται ότι μας λείπει το αρχείο wp-config.php. Αυτό το αρχείο το χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Παρόλα αυτά αυτό το μήνυμα αυτό αποτελεί ένδειξη ότι επί του παρόντος έχουμε πρόσβαση στο WordPress.

 

Διαφήμιση

 

Ο λόγος για τον οποίο εμφανίζεται το παραπάνω μήνυμα είναι γιατί το WordPress δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα για να συνδεθεί με την βάση δεδομένων. Έτσι το WordPress δεν είναι ακόμα σε πλήρη λειτουργία. Αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι είμαστε σε θέση να έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του WordPress μέσω του εξυπηρετητή WAMP. Τώρα που το WordPress έχει εγκατασταθεί και έχουμε πρόσβαση σε αυτό είμαστε σχεδόν έτοιμοι.

 

Μήνυμα σφάλματος WordPress.
Εικόνα 18. Μήνυμα σφάλματος WordPress.

 

Διαφήμιση

Συνημμένα3

  • Φάκελος του WordPress μέσα στο WAMP.
  • Μήνυμα σφάλματος WordPress.
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X