2.7. Λειτουργία ιστοσελίδας WordPress με τη χρήση του WAMP

Λειτουργία ιστοσελίδας WordPress με τη χρήση του WAMP

Αν έχουμε ακολουθήσει σωστά όλα τα βήματα, θα πρέπει να έχουμε τώρα μια πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα WordPress που λειτουργεί με τη χρήση του WAMP στον τοπικό υπολογιστή μας, με λειτουργικό Windows. Για να λειτουργήσει η ιστοσελίδα πρέπει να είναι ενεργό το WAMP που εξομοιώνει τον διακομιστή (Server) και μετά στον φυλλομετρητή μας εισάγουμε το localhost/wordpress, και εμφανίζεται η ιστοσελίδα μας.

Τώρα που το WordPress λειτουργεί, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στην ιστοσελίδα μας. Στην Eικόνα 26 βλέπουμε πώς είναι το front-end της ιστοσελίδας μας την πρώτη φορά όταν την επισκεπτόμαστε. Η ιστοσελίδα μας θα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, επειδή θα προσθέσουμε νέα θέματα και λειτουργίες.

 

Front-end του WordPress.
Εικόνα 26. Front-end του WordPress.

 

Διαφήμιση

 

Εδώ θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά για το πώς να αποκτήσουμε πρόσβαση στην σελίδα διαχειριστή (Administration site ή Back-end) του WordPress. Ανοίγοντας τον φυλλομετρητή και εισάγοντας τη διεύθυνση localhost/wordpress/wp-admin εμφανίζεται η σελίδα της Eικόνας 27 και μας ζητάει να εισάγουμε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό του διαχειριστή για να συνδεθούμε. Εμείς θα εισάγουμε ως όνομα το mysecretadmin που βάλαμε στην προηγούμενη ενότητα καθώς και το συνθηματικό του και πατάμε σύνδεση. Θα τσεκάρουμε εδώ το κουτί που λέει απομνημόνευση για να μη χρειάζεται κάθε φορά που θέλουμε να εισέλθουμε να εισάγουμε ξανά τα στοιχεία μας.

 

Οθόνη εισόδου διαχειριστή.
Εικόνα 27. Οθόνη εισόδου διαχειριστή.

 

Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι πρέπει πάντα να ξεκινάμε το WAMP και τις υπηρεσίες του, αν θέλουμε να εργαστούμε πάνω στην ιστοσελίδα μας. Διαφορετικά, το μόνο που θα συμβεί είναι να εμφανιστεί στον φυλλομετρητή ένα μήνυμα σφάλματος.

 

Διαφήμιση

 

Σελίδα διαχειριστή Back-end (Administrator site).
Εικόνα 28. Σελίδα διαχειριστή Back-end (Administrator site).

 

Διαφήμιση

Συνημμένα3

  • Front-end του WordPress.
  • Οθόνη εισόδου διαχειριστή.
  • Σελίδα διαχειριστή Back-end (Administrator site).
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X