3.9. Δημοσίευση και χρονικός προγραμματισμός δημοσίευσης άρθρων

Δημοσίευση και χρονικός προγραμματισμός δημοσίευσης άρθρων

Όταν έχουμε τελειώσει με τη δημιουργία και την επεξεργασία του άρθρου μας, έρχεται η ώρα της δημοσίευσής του. Αυτό γίνεται μέσω του πάνελ “Δημοσίευση”. Τώρα θα ρίξουμε μια ποιο προσεκτική ματιά στις επιλογές αυτού του πάνελ. Η κύρια λειτουργία του πάνελ είναι να ελέγχει την κατάσταση του άρθρου μας. Από το πάνελ αυτό μπορούμε να δημοσιεύσουμε, να ορίσουμε χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης και να ενημερώσουμε το άρθρο, καθώς και να το διαγράψουμε.

 

Διαφήμιση

 

Το μεγάλο μπλε κουμπί αλλάζει τη λειτουργία του ανάλογα με το τι έχουμε επιλέξει από το πάνελ. Όταν ξεκινάμε τη δημιουργία ενός άρθρου, πατώντας το κουμπί γίνεται δημοσίευση του άρθρου (Εικόνα 72), ενώ όταν επιστρέψουμε στο άρθρο για να κάνουμε τροποποιήσεις, το κουμπί γίνεται ενημέρωσή του (Εικόνα 72). Σε ένα νέο άρθρο αν πατήσουμε το κουμπί “Δημοσίευση”, το άρθρο δημοσιεύεται άμεσα, ενώ αν θέλουμε μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία και ώρα κατά την οποία θα δημοσιευτεί το άρθρο και παρατηρούμε ότι το κουμπί άλλαξε σε “Προγραμματισμός για” (Εικόνα 72).

 

“Δημοσίευση” - ”Ενημέρωση” – Χρονικός προγραμματισμός άρθρου.
Εικόνα 72. “Δημοσίευση” – ”Ενημέρωση” – Χρονικός προγραμματισμός άρθρου.

 

Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε την κατάσταση του άρθρου μας. Καθώς προσθέτουμε περιεχόμενο στο άρθρο μας, αυτό αποθηκεύεται αυτόματα ως προσχέδιο. Μόλις δημοσιεύσουμε το άρθρο, θα δούμε την κατάσταση να αλλάζει σε “Δημοσιεύθηκε” (Εικόνα 73). Μπορούμε επίσης να αλλάξουμε την κατάσταση χειροκίνητα, κάνοντας κλικ στο κουμπί “Αλλαγή” και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το αναδυόμενο παράθυρο, να διαλέξουμε μια από τις επιλογές (Εικόνα 73).

 

Διαφήμιση

 

Από προεπιλογή, όλα τα άρθρα είναι ορατά στο κοινό (Δημόσια). Μπορούμε να τροποποιήσουμε αυτή την κατάσταση έτσι ώστε το άρθρο να εμφανίζεται πάντα στην πρώτη σελίδα. Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε να ρυθμίσουμε την ορατότητα σε “Έχει συνθηματικό” ή “Απόρρητο”. Στην περίπτωση που έχουμε επιλέξει να έχει συνθηματικό θα πρέπει να εισάγουμε έναν κωδικό πρόσβασης που ορίζουμε εδώ, κάθε φορά που θέλουμε να δούμε το συγκεκριμένο άρθρο (Εικόνα 73). Εάν ορίσουμε ένα άρθρο να είναι απόρρητο, μόνο οι συνδεδεμένοι χρήστες θα είναι σε θέση να δουν το άρθρο.

 

Αλλαγή κατάστασης άρθρου και επιλογές συνθηματικού.
Εικόνα 73. Αλλαγή κατάστασης άρθρου και επιλογές συνθηματικού.

 

Διαφήμιση

Συνημμένα2

  • “Δημοσίευση” - ”Ενημέρωση” – Χρονικός προγραμματισμός άρθρου.
  • Αλλαγή κατάστασης άρθρου και επιλογές συνθηματικού.
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X