4.3 Δυνατότητες και χαρακτηριστικά του WordPress

Διαφήμιση

 

Δυνατότητες και χαρακτηριστικά του WordPress

Παρακάτω παραθέτουμε μια λίστα που περιλαμβάνει κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά και δυνατότητες του WordPress. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες πρόσθετα (Plug-ins) που επεκτείνουν τις δυνατότητές του, επομένως η λειτουργικότητά που μπορεί να μας παρέχει είναι σχεδόν άπειρη. Επιπλέον, κάποιος με γνώσεις προγραμματισμού έχει την ελευθερία να τροποποιήσει τον κώδικα της εφαρμογής χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος προδίδοντας μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

  • Πλήρης συμμόρφωση με τα πρότυπα: Κάθε κομμάτι κώδικα του WordPress συμμορφώνεται πλήρως με τα πρότυπα του W3C, έναν διεθνή οργανισμό ανάπτυξης κανόνων και προτύπων για θέματα που αφορούν την δημιουργία ιστοσελίδων. Αυτό είναι σημαντικό, όχι μόνο για τη αλληλεπίδραση των σημερινών προγραμμάτων περιήγησης, αλλά και για τη διατήρηση της συμβατότητας των εργαλείων για τις επόμενες εκδόσεις τους.
  • Οι σελίδες στο WordPress: Οι σελίδες επιτρέπουν σε κάποιον να διαχειριστεί το περιεχόμενο (εντός και εκτός ιστοσελίδας) εύκολα, ώστε, για παράδειγμα, να έχει μια στατική σελίδα την οποία μπορεί να διαχειριστεί μέσω του WordPress.
  • Τα θέματα στο WordPress: Τα θέματα βοηθούν στη σχεδίαση μίας ιστοσελίδας. Εδώ μας δίνεται η δυνατότητα να εναλλάσσουμε μεταξύ διαφορετικών θεμάτων αλλάζοντας την εμφάνιση της ιστοσελίδας με ένα μόνο κλικ.
  • Προσθήκη σχολίων: Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να γράφουν σχόλια σε διαφορετικές σελίδες και άρθρα, με την προϋπόθεση ότι ο διαχειριστής έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα αυτή.
  • Προστασία από ανεπιθύμητα μνήματα (Spam): Το WordPress διαθέτει ισχυρά εργαλεία όπως μια ενσωματωμένη «μαύρη λίστα» και έναν μηχανισμό ελέγχου και διαχείρισης ανεπιθύμητων σχολίων τύπου Spam στην ιστοσελίδα, καθώς και ένα μεγάλο εύρος από πρόσθετα (Plug-ins) που ενισχύουν αυτή τη δυνατότητα.
  • Διαχείριση χρηστών: Το WordPress διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα εγγραφής χρηστών που δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς να εγγράφονται στην ιστοσελίδα και να διατηρούν τα προφίλ τους. Ο διαχειριστής έχει τη δυνατότητα σε μεμονωμένους χρήστες να αφαιρέσει τη δυνατότητα προσθήκης σχολίων μέσω της διαχείρισης χριστών.
  • Περιορισμένη πρόσβαση αναρτήσεων μέσω κωδικών: Υπάρχει η δυνατότητα να περιορίσουμε την πρόσβαση σε αναρτήσεις μέσω κωδικών, που σημαίνει ότι ο χρήστης για να έχει πρόσβαση σε μία ανάρτηση θα πρέπει να εισάγει κάποιον κωδικό.
  • Εύκολη εγκατάσταση και αναβάθμιση: Οι διαδικασίες αυτές ακολουθούν ένα τυποποιημένο αριθμό βημάτων που είναι εύκολα στην υλοποίηση χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένης γνώσης.
  • Πολλαπλοί συγγραφείς: Το σύστημα των χρηστών στο WordPress επιτρέπει μέχρι 10 επίπεδα χρηστών με διαφορετικά και τροποποιούμενα δικαιώματα σε ότι αφορά τη δημοσίευση, την τροποποίηση, τις επιλογές, κ.ά..

 

 

Διαφήμιση
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X