5.3 Ανάγνωση αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης

Διαφήμιση

 

 

Ανάγνωση αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης

Πριν ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε για να εμφανίσουμε την ιστοσελίδα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι προβάλουν οι μηχανές ως αποτελέσματα αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης. Αν και υπάρχουν πολλές μηχανές αναζήτησης σε όλο τον κόσμο, με κάποιες διαφορές μεταξύ τους, στην πλειοψηφία προβάλουν τα αποτελέσματα αναζήτησης με συγκεκριμένο τρόπο. Ένα πράγμα που παρατηρούμε είναι ότι σε διάφορα σημεία του παραθύρου των αποτελεσμάτων εμφανίζονται κάποια αποτελέσματα που αποτελούν διαφημίσεις επί πληρωμή. Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από προγράμματα διαφημιστικής καμπάνιας, όπως για παράδειγμα είναι το Google AdWords ή το Microsoft Bing Ads, που επιτρέπουν στους διαφημιζόμενους να υποβάλουν προσφορές για θέσεις στις σελίδες τους στα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Μια τυπική σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης θα έχει 10 οργανικά (όχι διαφημίσεις) αποτελέσματα που παραπέμπουν σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Όλα τα αποτελέσματα μοιάζουν μεταξύ τους με μικρές διαφορές αλλά σίγουρα θα διαθέτουν τουλάχιστον έναν τίτλο, μια περιγραφή και μια ορατή διεύθυνση URL. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το διαδίκτυο έχει αλλάξει πολύ από την πρώτη εμφάνιση των μηχανών αναζήτησης και το περιεχόμενο των ιστοσελίδων διαθέτει διαφορετικές μορφές περιεχομένου πέραν του κειμένου. Για αυτό το λόγο οι μηχανές αναζήτησης βελτιώθηκαν έτσι ώστε να εμφανίζουν αποτελέσματα όπως βίντεο, φωτογραφίες, ειδήσεις, προϊόντα, ακόμα και χάρτες, σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες για να κάνουμε το περιεχόμενό μας να εμφανίζεται στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, και όσο περισσότερο καταλαβαίνουμε το πώς οι μηχανές αναζήτησης αποφασίζουν να προβάλουν τα αποτελέσματα στους χρήστες, τόσο περισσότερο θα καταλάβουμε πώς μπορούμε να εμφανίσουμε το δικό μας περιεχόμενο πάνω από τα υπόλοιπα.

 

 

Διαφήμιση
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X