7.2 Κατανόηση του ρόλου της βελτιστοποίησης περιεχομένου

Διαφήμιση

 

 

Κατανόηση του ρόλου της βελτιστοποίησης περιεχομένου

Ας δούμε πρώτα μερικά παραδείγματα για το πώς εμείς και οι υπόλοιποι χρήστες αντιλαμβάνονται ένα κομμάτι περιεχομένου. Ας ρίξουμε μια ματιά σε παράδειγμα που αφορά ένα “ταξίδι στην Ελλάδα”. Ας προσποιηθούμε ότι κάποιος μας έδωσε ένα φυλλάδιο, το οποίο έχει τίτλο “ταξίδι στην Ελλάδα”. Στο φυλλάδιο αυτό διαβάζουμε κάποιο κείμενο που περιγράφει κάποια τοπία κατά μήκος μιας περιοχής. Επιπλέον διαθέτει μερικές φωτογραφίες από παραθαλάσσια μέρη καθώς και κανόνες κυκλοφορίας.

Το φυλλάδιο αυτό μπορεί να αναφέρεται σε διακοπές στην Ελλάδα, αλλά από την ανάγνωσή του και μόνο δεν είναι πολύ σαφές. Ακόμη και αν η ακριβής φράση του φυλλαδίου είναι “Διακοπές στην Ελλάδα”, αναφέρεται σε όλη την χώρα και δεν υπάρχει κάποιο κεντρικό θέμα ώστε να επικεντρωθούμε σε αυτό. Τόσο οι άνθρωποι όσο και οι μηχανές αναζήτησης αναμένουν σαφήνεια και ποιότητα από την ιστοσελίδες μας. Θέλουν να γνωρίζουν, χωρίς καμία ασάφεια, το τι αφορά το περιεχόμενό μας. Και το πιο σημαντικό είναι ότι θέλουν να μπορούν να εμπιστευτούν το περιεχόμενό μας.

Από την άλλη πλευρά, αν επιστραφεί περιεχόμενο το οποίο είναι πραγματικά αξιοσημείωτο, δίνοντας πληροφορίες για διακοπές στην Ελλάδα με λεπτομερείς περίγραφες τοπίων και οδηγίες και γενικά ό,τι θα ήταν χρήσιμο, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να την επισκεφθεί εκ νέου στο μέλλον για την άντληση πληροφοριών.

Στο διαδίκτυο, οι χρήστες, όταν βρουν περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει και τους αρέσει το διαμοιράζονται και το κοινοποιούν και σε άλλες σελίδες, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι μηχανές αναζήτησης έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται αυτό τον διαμοιρασμό, τον οποίο βλέπουν ως ένα σημάδι για την εμπιστοσύνη προς το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Και θα μας ανταμείψουν εμφανίζοντας το περιεχόμενο και την ιστοσελίδα μας σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όταν σκεφτόμαστε τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου, να έχουμε κατά νου ότι η βελτιστοποίηση ωφελεί τόσο τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης.

 

 

Διαφήμιση
SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment
 
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!
X